Gyűlöltek, mert okos voltam

POLITIKA
2014 március 08., 08:54
comments 60

Újabb részletek kerültek ki a könyvből, amit - tényleg nehéz nem röhögés nélkül leírni - a kormányzati pénzekből kitömött Századvég gazdasági napilapja ad ki. Igen, a tömlöcbe vetett Zuschlag János nehéz sorsát és elárulását feldolgozó kiadványról van szó.

photo_camera AFP PHOTO / STR

Meg fognak lepődni, de a 75 millió forintos pályázati pénzeket lenyúló, és azokért egyébként a megszokottnál valóban súlyosabb büntetést kapó Zuschlag az akkor sportminiszter Gyurcsány Ferencre haragszik leginkább.

A Blikk idéz is egy részletet a Terror ház-i humorista könyvéből:

„Zuschlag! Itt az a pont, amikor a biciklit el kell tolni! Nem, talán ez így nem érthető. Másképp fogalmazok: ha most végre nem takarodsz el, akkor belebaszunk a földbe. A miniszterelnök szemhéja enyhén rángatózni kezdett. Az arca égővörös volt, a szája egyetlen vékony csíkká változott. Kegyetlen volt, rideg, közönséges...".

photo_camera AFP PHOTO / STR

De nehogy azt higgyük, hogy a holokausztos poén miatt fúrták ki Zuschlagot az MSZP-ből. Ennek sokkal mélyebb okai vannak:

„Gyurcsány és társai feláldoztak engem. Gyűlöltek, mert okos voltam, törtető, és nem féltem tőlük" – áll a Blikk birtokába jutott kéziratban. Mi jöhet még?

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.