Jól elkenték a választási csalás miatt huhogók száját! Ezt kapjátok ki, jogvédőcskéim!

Egyéb
2014 március 18., 15:10
comments 8

Az új választási eljárási törvény nagyon sok mindent kiküszöbölt, ami kifogásolható volt a régi jogszabályban, és szinte mindent, amit az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet és a Velencei Bizottság (az Európa Tanács alkotmányjogi szakértői testülete) kifogásolt - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke egy keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, hogy az eddigi tapasztalatok alapján mit tart a választás "legneuralgikusabb" pontjának, az NVI elnöke közölte: "minden jól működik", de az más kérdés, hogy az új rendszer mennyi feladatot adott az NVI-nek, a Nemzeti Választási Bizottságnak, illetve a helyi választási szerveknek.

Mint mondta, az ajánlóívekkel kapcsolatos felvetések megítélésekor figyelembe kell venni, hogy az új rendszerben sok kis párt is meg tudja magát méretni, indulhat és még pénzt is kapott az induláshoz, "nem pedig két-három nagy párt versenyez, mert van rá pénze". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.