Négyszer nagyobb az óriás Gyurcsány, mint lehetne

POLITIKA
2014 március 18., 13:30
comments 16

Választási március 18. Híreket mondunk

Legfeljebb 400 négyzetméter lehetne, ehhez képest 1700 négyzetméteres az a gigantikus Gyurcsány hirdetés, amivel egy 18 emeletes zuglói társasházat borítottak be. Rátonyi Gábor polgármester ezért 2006. március 18-án bejelentette, hogy elbontatják a reklámhálót.

photo_camera Kép: wikipedia

Rátonyi szerint ők semmilyen hozzájárulást nem adtak a Kassai tér 19-re kirakott óriásreklámra. Ezért határozatot hoztak az építési engedély nélküli reklámháló bontására.

A fideszes polgármester nyílt levelet is írt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, hogy ha valóban elkötelezett demokrata, akkor sürgős lépéseket kell tennie a tudatos jogszabálysértés megszüntetése érdekében, mert egy igazi demokrata tiszteletben tartja a törvényeket és jogszabályokat.

Kovács László megállítja a gázárakat

Az MSZP kormányra kerülése esetén a gázárakkal kapcsolatban olyan megoldást dolgoz ki, amely nem növeli a lakosság terheit - közölte egy erzsébetvárosi lakossági fórumon 2002. március 18-án Kovács László.

Mesterházy három időpontot ajánlott Orbánnak a vitára

Mesterházy Attila 2010. március 18-i sajtótájékoztatóján azt javasolta Orbán Viktornak, hogy április 6-án, 7-én vagy 8-án tartsák meg a miniszterelnök-jelölti vitát. A szocialista politikus azt mondta: ezeken a napokon bármilyen időpontban rendelkezésre áll, hogy a Fidesz elnökével megbeszéljék az ország dolgait, ki miként ítéli meg az elmúlt nyolc évet és ki mit tenne az ország sikere érdekében.

Hozzátette: ha a Fidesz elnöke nem vállalja a vitát és "megfutamodik", akkor nem őt és a pártját, hanem a választókat veszi semmibe. Mesterházy Attila azt kérte a Fidesz vezetőjétől, vállalja a vitát, és ezzel adjon lehetőséget a választóknak arra, hogy eldöntsék, kit választanak szívesebben április 11-én.

Rendben volt, hogy körlevélben értesítette a kórházigazgató a dolgozókat a kampányrendezvényről

A Heves Megyei Területi Választási Bizottság 2002. március 18-i ülésén helyben hagyta az Egri Választási Bizottság határozatát, amely elutasította a Fidesz - Magyar Polgári Párt kifogását.

Deé András, a Fidesz egri elnöke azt kérte a választási bizottságtól: mondja ki, hogy sérült a választási eljárásról szóló törvény azzal, hogy körlevélben értesítették Csehák Juditnak, az MSZP egészségügyi miniszterjelöltjének kampányfórumáról a Heves megyei Markhot Ferenc Kórház dolgozóit.

A panaszos azt kifogásolta, hogy a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, aki egyben az MSZP egyik egyéni képviselőjelöltje, levélben értesítette a kórház igazgatóját a fórum tényéről, az igazgató pedig
az értesítést, amely a fórum helyszínét időpontját, illetve az előadót jelölte meg, körlevélben szétküldte az intézményben.

A panaszos szerint ezzel sérült az a szabály, hogy az emberek önként vesznek részt a kampányrendezvényeken.

Mint az ülésen elhangzott: a választási bizottság rendelkezésére nem áll olyan adat, amely szerint szankcionálták volna azon dolgozókat, akik nem vettek részt a rendezvényen, illetve jutalmazták volna azokat, akik elmentek. Ezért a bizottság álláspontja szerint nem sérült az önkéntes részvétel elve.

A döntés a bizottság jelen lévő 8 tagja közül hat egyetértésével született meg, ellene szavazott a MIÉP és az FKGP delegáltja, a Fidesz képviselője nem volt jelen.

(korabeli MTI-hírek alapján)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.