Az új ukrán belügyminisztert fenyegeti a Jobb Szektor

2014 március 25., kedd 18:52
13

Durva konfliktus van kialakulóban Ukrajnában az új hatalom és a régi elüldözésében kulcsszerepet játszó Jobb Szektor (JSZ) között. A focihuligánokból verbuválódott, a februári kijevi összecsapásokban a tüntetők harci alakulataként működő JSZ vezetője, Dmitro Jaros kedden lemondásra szólította az új belügyminisztert, Arszen Avakovot.

Hétfőn agyonlőtték a JSZ nyugat-ukrajnai vezetőjét, a Szasko Bilij néven elhíresült Olekszandr Muzicskót, akinek szokásában állt, hogy automata gépfegyverrel a kezében győzködje politikai ellenfeleit.

Mint kiderült, Muzicskót a különleges rendőri alakulat, a Szokil kommandósai lőtték agyon. A rendőrség szerint őrizetbe akarták venni, de elmenekült, eközben érte a halálos lövés. A JSZ szerint viszont Muzicsko a szülei házától nem messze, egyik törzskévázójában üldögélt, amikor a rendőrök rárontottak és azonnal lőni kezdtek. A JSZ szerint ez azt bizonyítja, hogy kitervelt gyilkosság volt.

Avakov belügyminiszter fenyegetéssel válaszolt a fenyegetésre. Áll elébe a kihívásnak, ha bűnözők fenyegetik, mondta. Szerinte a "valódi hazafiak fegyvereikkel az ország határait védik, azok pedig bűnözők, akik vállalatokhoz vagy magántulajdonú házakba hatolna be illegálisan tartott automata fegyverrel a kezükben". (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt