Bíróság mondta ki, hogy működhet a Szebb Jövőért

POLITIKA
2014 március 25., 07:31
comments 186

A Gyulai Törvényszéken hétfőn dr. Mucsi Erika bíró úgy döntött, hogy

elutasítja az ügyészség keresetét, ami a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását kéri.

Az egyesület még a Hajdúhadházán kezdett járőrözésbe a helyi cigánytelepen. Azóta Gyöngyöspatán, Kunhegyesen, Tiszaroffon, Devecseren, Cegléden is hasonló, szerintük bűnmegelőző járőrözésbe kezdtek. A bíró szerint ezeken a településeken és az ottani lakossági fórumokon nem történt rendbontás. A nagy létszámú rendőri jelenlétet pedig a felfokozott hangulat, a társadalomban felgyülemlett feszültség indokolta.

1781956_275808332583174_1220790390_n

Az, hogy szervezethez tartozók egyenruhában jelentek meg, énekeltek, együtt mozogtak, a gyülekezési jog ad lehetőséget, még akkor is, ha az esetleg másoknak, a szemlélők egy részének nem is tetszik. Mint kiemelte, az esetlegesen elhangzó nacionalista, kirekesztő, éles társadalomkritikát megfogalmazó beszédek nem róhatok fel a SZJPE-nek, még ha azok túl is lépték a szabad véleménynyilvánítás határát.

A bíróság szerint a feloszlatást kérő megyei főügyészség beadott egy névsort, hogy kik tartoznak a szervezethez, és ezzel jogszabályt sértett. A bíróság szerint az egyesület már nem végez polgárőr szolgálat, hiszen a jogszabályok azt eddig sem engedték meg neki, ezért már Szebb Jövőért Egyesület néven működnek. (Beol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt