Húsz előítélet mentén szakad szét Európa

infografika
2014 március 30., 12:13
comments 42

Ha valaki azt mondja, hogy neki nincsenek előítéletei, az nyilvánvalóan hazudik. Az előítéleteket nem lehet megszüntetni, amit viszont lehet (és fontos), hogy tudatosítsuk őket. Utána jobban fogunk tudni hozzáállni a világhoz. Erre az igazságra játszik rá Yanko Tsvetkov könyve, az Előítéletek atlasza is, aminek most jelent meg a második része. Ehhez készült el reklámként ez a nagyon gyorsan virálissá váló infografika, amin az látható, hogyan lehet húsz klasszikus, jól ismert előítélet mentén felosztani Európát:térkép

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt