Kilenc év börtönt kaptak a pedofilnak gondolt férfit félholtra verő sámonkerti férfiak

2014 április 3., csütörtök 7:41

Elítélték azt a három embert, akik 2012-ben megvertek egy sámsonkerti férfit, mert azt hitték, hogy pedofil. A férfi a verés után magatehetetlen lett, 2013-ban pedig meghalt, de azt nem sikerült kideríteni, hogy a verés miatt halt-e meg. Az Origó számolt be a debreceni törvényszék ítéletéről, ami szerint két férfi kilenc év fegyházbüntetést, az őket segítő nő pedig nyolc év fegyházbüntetés kapott.

Kocsmából hazaindulva mentek el a falu szélén álló romos házhoz, ahonnan az egyedül élő férfit, Istvánt kivonszolták, majd fél órán át verték. Majd lóval az udvari kúthoz vonszolták, és már majdnem bedobták, amikor az egyik elítélt végül erről lebeszélte a másik kettőt. Otthagyták a kút mellé, csak másnap hívtak hozzá mentőt. Súlyos koponyasérüléseket szenvedett, kómába esett, 2013-ban pedig meghalt.

A törvényszéken kiderült, hogy hamisan vádolták pedofíliával, ugyanis amikor a másodrendű vádlott lányának egy ismeretlen mutogatta magát, a sértett éppen börtönben volt. Ráadásul a mutogatós férfi a lányt és barátnőjét egy autóba próbálta betuszkolni, de Istvánnak nem is volt autója. A férfi korábban volt büntetve szeméremsértés miatt, de az időpontok és a körülmények között azonban egyértelműen kizárt, hogy ezt ő követte volna el.

A vádlottakat társtettesként és bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélték el. A holttestet boncolás előtt, jogszabályellenesen korán elhamvasztották, ezért nem lehetett megállapítani, hogy mi okozta a halálát.

Az ügyészség és a vádlottak is fellebbeztek, az ítélet nem jogerős. (Origó)