Egy nappal a választások előtt elkordonozták Bajnaiék kampányzáró helyszínét

Körbekerítette valaki azt a területet, ahol az Együtt-PM választási bulija lenne vasárnap. Banjaiék a VII. kerületi Madách utcába szervezték a vasárnapi rendezvényüket, amit hetekkel ezelőtt be is jelentettek a rendőrségen. Szombat reggel mégis kordonokat találta a helyszínen.

kozpont2

A Hvg azt írja, a párt rendezvényért felelős munkatársai még március 15-ét követően bejelentették a rendőrségen, hogy az április 6-i eredményvárót a Madách Imre út és a Rumbach Sebestyén utca kereszteződésénél lévő területre tervezett választási központjukban tartják, a sátrakat és a pódiumot vasárnap tervezték felállítani. Az Együtt-PM a héten kiadott közleményében az szerepel, a szervezet „politikusai – szavazatuk leadása után – (…) 16 órától folyamatosan érkeznek a választási központ helyszínére”, továbbá sátrakat húz fel a párt a közterületre, ahol a médiának is helyet biztosítanak.

kozpont3

Ehhez képest péntekről szombat hajnalra valaki egy építkezés miatt az egész teret feltúrta és elkordonozta. Az út mindkét oldalára kordonokat tettek ki, egy autó csapdába is esett. Két konténer áll az egyikben, a másikban csak a csapdában lévő autó. Van építkezés a tér másik végében, de nem úgy tűnik, mintha lenne a kettőnek egymáshoz. Munkásokat sehol nem látni, teljesen üres az egész.

kozpont

A képeken is látszik, hogy a megállni tilos tábla hatálya április 5-e 18 órától április 7-e reggel 4 óráig tart. Tehát pont szombat éjjeltől hétfő hajnalig. Az Együtt-PM közleményben azt követeli, hogy bontsák el a kordonokat. Ha ma 16 óráig erre nem kerül sor, hivatali visszaélés miatt feljelentik az önkormányzatot. Bajnai Gordon az Indexnek azt mondta, hogy mindenképp megtartják ott a rendezvényt.