Zuhan a bűnözés, mióta legalizálták a marihuánát Coloradóban

életmód
2014 április 10., 08:08
comments 70

marihuanamozog

Az állam bűnügyi statisztikái szerint a vagyon elleni bűncselekmények 14 százalékkal estek vissza január eleje óta, a gyilkosságok száma 66 százalékkal, a szexuális bűncselekmények száma 12,5 százalékkal lett kevesebb. A bűnözés átlagosan 2,4 százalékkal csökkent.

Jelentősen csak a gyújtogatások száma emelkedett, az mondjuk 109 százalékkal.

Persze az nem egyértelmű, hogy milyen mértékű az összefüggés a legalizálás és a javuló statisztikák között.

Az biztos, hogy a helyi rendőrség jóslata, ami arról szólt, hogyha nem büntetik tovább a marihuána fogyasztását, eladását, stb., akkor

"sokkal több lesz a bűncselekmény, és így az egész állam fizeti majd meg a legalizálás árát"

nem jött be.

Persze nem csak ez az egyetlen hatás. Arról, hogy mi történt Coloradóban január óta itt olvashat. Ez meg egy igazi, tudományosan megalapozott tanulmány arról, hogy a legalizálás és a gyilkosságok száma közötti összefüggés hogyan alakul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.