Mészáros Lőrinc Budapesten csatornázhat

gazdaság
2014 április 14., 13:21
comments 50

A Világgazdaság összeszedte, miről, mely cégekkel és mennyiért állapodott meg a Fővárosi Önkormányzat az idei budapesti beruházások közül. Összesen 27 milliárd forintról van szó.

A tendernyertes nevek között megtalálni Simicska Lajos Közgépét, az örökké sikeres osztrák Strabagot, a francia-olasz Colas-Alterrát, az autópálya- és hídépítések sztárkivitelezőit, mint az A-Híd, a Duna Aszfalt vagy a Sade nevét.

A legnagyobb falat Budapest szennyvízcsatornázása, amely összese 19,2 mrd-ot emésztene fel idén. Eddig összesen 8 céggel kötöttek szerződést, köztük van Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármesterének, Orbán jóbarátjának cége, a Mészáros és Mészáros Kft. is.

A felcsúti gázszerelő 2014-ben a főváros X., XVI., XVII. illetve a XVIII. és XXIII. kerületben építhet csatornát összesen 9,51 milliárd forintért, míg a Colas-Alterra, a Strabag és az A-Híd folytathatja a csepeli szennyvíztisztító építésének folytatását 3,82 milliárd forintért.

Újabb milliárdokat költünk el a "szelektív hulladékgyűjtési rendszer kialakítására", az Eurotrade vitte az üzletet 2,87 milliárd forintért.

A VG azt is megtudta, mire költene idén a BKK 44 milliárd forintot, részletek a lapban. (VG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt