Mészáros Lőrinc Budapesten csatornázhat

Tbg
gazdaság
2014 április 14., 13:21
comments 50

A Világgazdaság összeszedte, miről, mely cégekkel és mennyiért állapodott meg a Fővárosi Önkormányzat az idei budapesti beruházások közül. Összesen 27 milliárd forintról van szó.

A tendernyertes nevek között megtalálni Simicska Lajos Közgépét, az örökké sikeres osztrák Strabagot, a francia-olasz Colas-Alterrát, az autópálya- és hídépítések sztárkivitelezőit, mint az A-Híd, a Duna Aszfalt vagy a Sade nevét.

A legnagyobb falat Budapest szennyvízcsatornázása, amely összese 19,2 mrd-ot emésztene fel idén. Eddig összesen 8 céggel kötöttek szerződést, köztük van Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármesterének, Orbán jóbarátjának cége, a Mészáros és Mészáros Kft. is.

A felcsúti gázszerelő 2014-ben a főváros X., XVI., XVII. illetve a XVIII. és XXIII. kerületben építhet csatornát összesen 9,51 milliárd forintért, míg a Colas-Alterra, a Strabag és az A-Híd folytathatja a csepeli szennyvíztisztító építésének folytatását 3,82 milliárd forintért.

Újabb milliárdokat költünk el a "szelektív hulladékgyűjtési rendszer kialakítására", az Eurotrade vitte az üzletet 2,87 milliárd forintért.

A VG azt is megtudta, mire költene idén a BKK 44 milliárd forintot, részletek a lapban. (VG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.