Volt Ku Klux Klán-vezér gyilkolt Hitlert éltetve

külföld
2014 április 14., 09:34
comments 32

Azonosították a 73 éves férfit, aki három embert lőtt le vasárnap Kansas külvárosában. Az esetről itt írtunk, a férfi zsidó közösségi központok közelében lőtt le három embert. Mielőtt lelőtte áldozatait, megkérdezte tőlük, hogy zsidók-e. Letartóztatásakor azt kiabálta, Heil Hitler. Áldozatai közül ketten (egy 14 éves fiú és nagyapja) egyébként nem voltak zsidók.

photo_camera Franzier Glenn Miller (ebből a videóból)

A férfi Franzier Glenn Miller, felesége szerint előző éjszaka elment inni egy kaszinóba, utána már nem hallott róla. Miller harcolt Vietnamban, és már a hetvenes években a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezetekhez csatakozott. 1980-ban alapított is egy Ku Klux Klan-szervezetet egy farmon. Később a politikába is beszállt Fehér Hazafiak Pártja nevű pártjával.

Még választáson is indult, a legjobb eredménye 23 szavazat volt. A szlogenje Bill Clinton jelszavának neonáciasított változata volt:

It's the Jews, stupid!

Még interjú is készült vele Howard Stern rádióműsorában:

Megjelent egy könyve is A White Man Speaks Out címmel. (Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.