Több mint kétszáz embert még mindig keresnek a dél-koreai kompon utazók közül

Nagyon lassan haladnak a koreai kompkatasztrófa mentési munkálatai. Túlélőket találni már valódi csoda lenne, de továbbra is 200 felett van az eltűntként nyilvántartott utasok száma.

A búvárok eljutottak a hajótestig. A kompban és környékén 13 újabb holttestet találtak vasárnap reggelig, a halálos áldozatok száma ezzel 52-re emelkedett.

Rendőrfalnak ütközött a kétségbeesett hozzátartozók menete. Fotó: Reuters

A mentési központ helyszínén összegyűlt kétségbeesett hozzátartozók megunták a tehetetlenséget, és elindultak Csindo szigetéről Szöulba. A szárazföldre vezető hídon azonban rendőrök állták újtukat, akikkel összecsaptak.

Csung Hong Von miniszterelnök felkereste a hozzátartozóknak kialakított központot, és igyekezett megnyugtatni a képviselőiket.

Közben nyilvánosságra került annak az igazgató-helyetteseknek a búcsúlevele, aki ott volt a kompon egy iskolai csoporttal. Ő túlélte a katasztrófát, de nagyon sok gyerek meghalt vagy eltűnt a balesetben. Az öngyilkos igazgató-helyettes azt írta, hogy elviselhetetlen fájdalom túlélőként élni, és inkább az eltűnt diákok tanára lesz a túlvilágon.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.