Dúró Dóra vezetheti az oktatási bizottságot a Parlamentben

POLITIKA
2014 április 25., 18:13
comments 203

Pénteken négy órán keresztül tárgyaltak a parlamentben a pártok, hogy kinek milyen bizottsági helyek, posztok jutnak. Korábban már kiderült, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot a Jobbik elől az MSZP csípte el. A szélsőjobboldali párt pedig Vona Gábort jelölte annak élére, írja a Népszabadság. Szokásjog alapján a bizottságot mindig a legnagyobb ellenzéki párt képviselője vezeti. A Jobbik a Simon- és a Welsz-ügy miatt aspirált a posztra. Az MSZP vezeti a költségvetési bizottságot, az LMP pedig a fenntartható fejlődéssel foglalkozó testület irányítását kapta.

A taktikázás miatt a Jobbiké végül a kulturális és a vállalkozásfejlesztési bizottság lett. Utóbbihoz a munkaügyek is tartoznak. A kulturális és oktatási bizottság élére Dúró Dóra pályázhat.

Dúró 1987-ben született, tizennyolc éves koráig falun lakott, a gimit a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban végezte. Később az ELTE-n szerzett politológus diplomát. Férje Novák Előd szintén jobbikos képviselő, két gyerekük van Novák Hunóra Kincső és Novák Bottyán János. Dúró jelenleg is állapotos, harmadik gyerekük nyáron fog születni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.