Így hazudik Amerika, ha Orbánról van szó!!4!

POLITIKA
2014 április 27., 15:05
comments 53

Az index.hu állandó szerzője szúrta ki, hogy az washingtoni Fehér Ház nem mond igazat. Történt ugyanis, hogy Orbán Viktor legújabb magyar miniszterelnök és Joe Biden amerikai alelnök telefonon beszéltek. Ez egy komoly dolog. Orbánt az elmúlt ciklusában sem fogadták Washingtonban.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint a telefonozás közben ezekről is csevegtek:

  • Az amerikai és a magyar vezető értékelte az ukrán helyzet.
  • Joe Biden személyes gratulált Orbánnak és pártjának a választási győzelemhez.

Ezzel szemben mit állít a Fehéz Ház?

  • Az alelnök gratulál Magyarországnak a 15 éves NATO-tagságához
  • Az USA elkötelezett a NATO alapító szerződés 5. cikkelyében rögzített kollektív védelem mellett.
  • Orbán és Biden megvitatták az ukrán helyzetet. Megállapodtak, hogy Oroszországnak viselnie kell a következményeit, hogy fegyvereseket támogat, ezzel megsértve az április 17-i genfi megállapodást.
  • Egyetértettek abban, hogy az euroatlanti térség energiabiztonságának összehangoltabb, stratégiai megfontolású erősítésére lenne szükség.
  • Amerika és szövetségeseinek fel kell készülnie arra, hogy további szankciókat vessen ki az orosz gazdaságban szereplő egyes személyekre és csoportokra.

VALAKI NEM MOND IGAZAT! Amerika egyszerűen elhallgatja az Fidesznek szánt gratulációt. Ha ők így, akkor mi majd úgy! (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.