Saját magától próbálták megvédeni a rendőrök a Bazilika előtt letepert meztelen férfit

2014 április 28., hétfő 20:25
73

Írtunk ma arról a neten keringő videóról, amin az látható, hogy a Bazilika közelében rendőrök komoly erőbedobással tepernek le egy megzavarodott, meztelen férfit. Este levelet írt nekünk Fehér Barbara, az egyik közeli szórakozóhely, az URIMURI munkatársa, aki a helyszínen nézte végig az incidenst. Az ő beszámolója következik:

"A meztelen férfit mi vettük észre elsők között és teljesen önkívületi állapotban volt (bár először azt gondoltuk, hogy valami legénybúcsús angol, akinek eldugták a ruháit). Le-fel rohangált a Szent István téren, majd a Zrínyi utcában, de az Október 6-a utcát nem lépte túl.

Mindeközben pokrócokat lopott az egyes vendéglátóhelyek teraszairól, ami hagyján az üvegekhez képest, amiket összetört, majd magát vagdosta velük.

A videón éppen az látható, amint az egyik teraszról felkapott és összetört üveget próbálja feldugni magának.

Az emberben annyi energia volt, hogy hárman alig tudták lefogni, és mivel szemtanúja voltam az esetnek, elmondhatom, hogy a lehető legfinomabban jártak el a rendőrök. Akik azért beszéltek magyarul, mert a mentálisan zavarodott emberünk magyar volt, a nevén szólították, és mindössze megpróbálták megvédeni saját magától. Semmilyen durvulás nem volt, nem rugdosták, nem bántották, a földre kényszerítették, igen, de megbilincselni is csak néhány perc után sikerült.

A rendőrség egyetlen hibát követett el, hogy kb. 45 perc után ért ki a helyszínre (pedig sokan telefonáltunk). Emiatt történhetett meg az ominózus üvegdugdosós eset, illetve az, hogy az egyik kávézó alkalmazottai székkel és lánccal ütötték a férfit, hogy hagyja el a helyiségüket.

Erről kellene inkább írni, nem pedig egy homályos videóról, amit ha valaki akar, nagyon könnyen értelmezhet akár brutálisnak is. Alaptalanul."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt