Az első szín a Plasztikokkal

Ez a poszt a 10 éves a Mean Girls, éld át újra minden pillanatát - ÉLŐ közvetítés része.

Megvajaznám a zsömléd

- próbálkozik Jason az ebédlőben Caddyvel éppen a legfontosabb lányasztal előtt, akik egyből le is csapnak a lehetőségre. Regina hatalmi pozíciójával simán megteheti, hogy lerázza a fiút a megszeppent újonc lányról, és megpróbálja saját udvartartásába vonni. Az első beszélgetésükön az ebédlőben a gimi királynői ámulva nézik, milyen az, amikor valaki tizenhat év magántanulóskodásának naivitásával próbálja megállni a helyét, közben meglátják benne a lehetőséget, hogy a saját képükre formálják. És míg a jelenet egyrészt megint imádnivalóan vicces

Ha Afrikából jöttél, miért vagy fehér?
Karen, nem kérdezheted meg valakitől csak úgy, miért fehér!

Egyben szépen megmutatja, hogyan alakulnak a pozíciók. Vida Katalin pszichológus így segített értelmezni, mi történik itt:

"Regina hamar észreveszi, hogy Cadynek egészen más a viszonya a hatalomhoz, mint a többi lánynak, ő nem szokta meg, hogy megmondják neki, hogy mit csináljon, és mint minden vezető, Regina is azért tekinti partnernek Cadyt, mert nem hódol be neki, szemben Regina udvartartásával. A konformizmus és másokhoz való hasonulás örök kérdés a kamaszkorban, ekkor alakítják ki a fiatalok a többiekhez és a hatalomhoz a viszonyuk és Cady egy olyan biztos háttérből érkezik, hogy neki nincs szüksége, hogy az iskolai rangsora alapján határozza meg magát. Neki volt 12 éve iskolán kívüli szociális körökbe kialakítania az identitását, így számára nem jelent élet-halál kérdést, hogy hol helyezkedik el a rangsorban (szemben Gretchen-nel, aki egy gyors számítást végezve arra a következtetésre jut, hogy még mindig jobb a ranglétra alján lenni, mint a ranglétra közelében se)."