Időzített bálnatetem ketyeg egy kanadai kisváros szélén

ÁLLAT
2014 május 01., 08:51
comments 28

Egy apró kanadai városka lakói váratlan problémával találták szembe magukat. Egy hatvantonnás bálnatetemet sodort partra a víz, a bűze pedig lassan az egész települést ellepi. Ami még kellemetlenebb, hogy a bálnatetemben lévő metángáz miatt a dög bármikor fel is robbanhat, bálnabelsőséggel beterítve a közelben mindent. A gáz már rendesen felfújta a 25 méter hosszú állatot, lassan inkább hasonlít egy léggömbre.

photo_camera (Don Bradshaw/Twitter)

A problémákat súlyosbítja, hogy újfundlandi településnek nincs megfelelő eszköze arra, hogy kezdjenek bármit a bálnatetemmel, most szövetségi segítségre várnak.

Egyáltalán nem biztos amúgy, hogy robbanni fog a bálna, szakértők szerint valószínűbb, hogy egyszerűen leereszt majd, mint egy lufi. Azt, hogy felrobbant-e már a bálna, ezen a rendkívül informatív honlapon lehet követni.

Amikor robban egy bálnatetem, az valahogy így néz ki:

(via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.