A skinheadezés az új őrület a parlamentben

Egyéb
2014 május 6., 11:12
comments 199

Az új parlamentnek máris megvan az új dilije, a skinheadezés.

Úgy kezdődött, hogy a Jobbik parlamenti alelnöknek jelölte Sneider Tamást, aki "Roy" néven az egri skinheadmozgalom jellegzetes figurája volt. A baloldali pártok próbálták volna megakadályozni Sneider jelölését, de aztán hétfő este Kövér László rászólt a vitatkozó ellenzékiekre, hogy ha nem egyeznek meg, akkor minden posztot a Fidesznek ad.

Kedden az alakuló ülésen Sneidert megválasztották a parlament egyik alelnökének. Jelölése simán átment, de ő kapta a legkevesebb szavazatot az alelnökök közül. Nemmel szavaztak a szocialisták és a függetlenek (DK, Együtt-PM), tartózkodtak az LMP képviselői, és nem vett részt a szavazásban a Fidesz négy képviselője: Balog Zoltán, Kovács Zoltán, Lázár János és Navracsics Tibor. Az alelnökök személyéről konszenzussal döntenek általában, a többi jelöltet minden párt egységesen támogatta.

Aztán kedden az mno.hu megírta, hogy a szocialista Molnár Zsolt (a nemzetbiztonsági bizottság eddigi elnöke) szintén skinhead volt. Bemutattak egy fotót, ami 1992-ben készült, amikor skinheadek kifütyülték Göncz Árpád köztársasági elnököt. A képen kapucnis pólóban az akkor 18 éves Molnár Zsolt látszik a fütyülő tömegben:

MolnarZs

Molnár Zsolt azt mondta, hogy nem volt skinhead, és nem is ismert skinheadeket. A barátaival ment el az 1992-es rendezvényre, de nem tudta, hogy ott balhé lesz. Járt focimeccsekre is annak idején, tette hozzá. Azt mondta, hogy ma is visel kapucnit, ha esik az eső. Továbbá bemutatott egy korabeli fotót önmagáról, amelyen látszik, hogy volt haja, tehát nem lehetett skinhead.

Molnár Zsolt (MSZP)

Schiffer András (LMP) azt mondta, hogy ők már megbeszélték korábban Molnárral, hogy Molnár a Kispest ultrái közé tartozott. Amikor Schiffer rákérdezett, hogy őt mint Vasas-drukkert kergette-e, Molnár azt válaszolta, hogy ő nem volt olyan.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt