2016-ban Budapest rendezi a Bocuse d'Or szakácsverseny európai selejtezőjét

2014 május 8., csütörtök 14:41
6

A világ legnagyobb és legrangosabb szakácsversenyét kétévente rendezik meg, a 2014 európai selejtező eredményhirdetése ezekben a percekben zajlik Stockholmban. (Sajnos ezúttal kevés esélye van arra a magyar csapatnak, hogy döntőbe jusson. A verseny történetében egyetlen egyszer, éppen legutóbb, 2012-ben sikerült ez a bravúr Széll Tamásnak, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfjének, aki a következő évi döntőn is a fantasztikusan szerepelt, és a 10. helyet szerezte meg.)

Az utóbbi években valóságos világőrület, igazi vébéhangulatú show lett a Paul Bocuse világhírű francia szakács által elindított versenysorozatból, ezért 2008 óta selejtezőket is rendeznek. Az európai selejtező természetesen a legrangosabb, hiszen itt indulnak a legerősebb csapatok. Most Stockholmban bejelentették, hogy a 2016-os selejtezőt Budapest rendezheti, ami minimum páratlan lehetőség a hazai vendéglátásnak.

Paul Bocuse, a történelem egyik leghíresebb szakácsa, a verseny elindítója. (Wikimedia commons)

Érdeklődő és szakértő vendégek, szakmabeliek százai jönnek el egy ilyen versenyre, ismerkednek a helyi vendéglátás csúcsteljesítményeivel, a helyi alapanyagokkal, termékekkel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt