Nemzeti emléknap: 10 éve állt először kamera elé Aleska Diamond

Történelem
2014 május 10., 15:18
comments 82
  • Bárkiből lehet sikeres színművész.
  • Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy ma 10 éves videó.

Az 1988. augusztus 6-án született Aleska Diamond első emlékezetes szereplése 15 éves korában történt, Komlón, napra pontosan 10 évvel ezelőtt. A Kábítószer Egyeztető Fórum és a Komlói Rendőrkapitány közös drogprevenciós rendezvényén a nemzeti drogstratégia keretében készített 10 perces riportot a 7 nap közéleti magazin.

kábítószer anyag cucc

A diszkóbalesetektől is elrettentő előadás (1:03-tól látható) után előbb Vojnics Tímeát, a Komlói Rendőrkapitányság sajtóreferensét szólaltatták meg, majd Sáfrány Emese tanuló véleményét kérdezték.

aleska diamond 2004

Aleska Diamond első interjúja (szóról szóra)

  • Q: Hogy jutottatok el ma a színház- és hangversenyterembe?
  • Aleska: Az iskolánk szervezésével, az osztályfőnök és egyes szervező tanárok szóltak, hogy lehet ide jönni, és az osztályokból kiválasztották, és jelentkezni lehetett, aki ide el akart jönni.
  • Q: Hogy látod, milyen volt az érdeklődése a társaidnak?
  • A: Hát sokan érdeklődtek, olyanok is, akik jártasak ilyen témában, és olyanok is, akik nem, mert érdeklik, gondolom őket, mint engem is.
  • Q: Mi a véleményetek nektek, fiataloknak arról, hogy annak ellenére ugye, hogy a híradások kisebb-nagyobb mértékben mindig tudósítanak arról, hogy az iskolákba kábítószer, drog kerül, mégis nagyon keveset tudnak a fiatalok ennek a hatásáról, illetve ennek a védekezéséről?
  • A: Ez így igaz, valóban az iskolákban is elterjed és a városokban is. Sokan ismerik, mint használóként, de a mellékhatásait nem ismerik, meg hogy milyen utóhatásai lehetnek a drogfogyasztásnak. Egyaránt.
  • Q: Véleményetek szerint egy ilyen rendezvénynek vagy rendezvénysorozatnak lehet visszatartó hatása?
  • A: Igen, szerintem valamennyien, valamilyen részen elmondhatja nekik ez a rendezvény, hogy ne fogyasszanak drogot ezért és ezért. Szóval szerintem valakinél nem, valakinél igen.

A fentiekből nem érezni, hogy később Sáfrány Emese a kamera előtt fogja megvalósítani önmagát. A drogprevenciós interjú után négy évvel modellcastingra jelentkezett, majd pornófilmszerepet ajánlottak neki. Először egyedül, majd lányokkal forgatott, végül az análszexjeleneteivel lett nemzetközi hírű sztár.

Aleska, aki a liftben készült szelfijeivel (#aleskadiamonding) és a coelhós idézeteivel lett mém, öt év pornózás és több pornódíjeső után előbb topless időjós, majd fitneszmodell lett. Újabban Aleska Aerial néven nyomul légtornászként, és néhány napja – állítása szerint orrsövényferdülés miatt – megműttette az orrát.

A Velvetnek tavaly már plasztikusabb témákról is sokkal ügyesebben és árnyaltabban magyarázott, mint 10 éve a komlói színházban:

„Egy lánnyal dolgoztam, és ő nem adta meg nekünk azt a tiszteletet, hogy ő felkészüljön, mert azt gondolta, hogy hát neki ez így megy. Persze, megy, tehát nem is mondom, hogy ott minden barna volt, de ha nem mossa ki rendesen, a baktérium ugyanúgy ott marad. Na hát én meg mindent a számba veszek, belőle kijön valami, az az én számba kerül úgymond, és hát este mentő jött hozzám, mert az a baktérium jutott az én gyomromba, és olyan szintű hányás-hasmenés jött rám, hogy elég veszélyesnek tűnt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.