Conchita Wurst, a szakállas osztrák nő nyerte az Eurovíziót

  • Koppenhágában rendezik az 69. Eurovíziós Dalfesztivált és Transzkontinentális Giccsparádét.
  • A magyar versenyző a félig amerikai Kállay-Saunders András és az ő Running című dala, ami kifejezetten jól áll a fogadóirodáknál.
  • A legnagyobb favorit a Conchita Wurst nevű szakállas osztrák asszony, de vannak még további erős versenyzők.
  • A kilenckor kezdődő gálát az m1 adja, akinek nincs tévéje, az nézheti a köztévé weboldalán is. 
  • Ez volt a 444 élő közvetítése a 2013-as gáláról. Idén még jobb lesz!
  • Leveleket, megjegyzéseket, anyázást a megirom@444.hu címen várunk a szerkesztőségbe.

 

Helóbeló!

Immár második éve, tradicionálisan kívánok jó estét a drága internetezőknek, akik ezt a tavaszi szombat éjszakát az Eurovízió és a 444 társaságában szeretnék eltölteni. Mindjárt az elején egy bátor tipp: a verseny 2014-es, 59. kiadását HALÁL TUTI hogy a mi Kállay-Saunders Andrásunk, Andrisunk, Andriskánk fogja megnyerni. 

Elkezdődött az m1 közvetítése

Egy szemüveges ember esélyeket elemez, de kérem senki se hallgasson rá, inkább mondom, mint mondanak a fogadóirodák. A William Hillnél az osztrák Conchita Wurst vezet, de alig-alig megelőzve a svéd Sanna Nielsen előtt. Utánuk a hollandok és a hagyományosan mindig leégő britek jönnek, a mi Andrisunk pedig a hetedik helyen áll. Ő azonban arcul csapva a szerencsebrókereket NYERNI FOG.

ByeAlex a stúdióban

A fiatalember, aki megismertette a szélesebb magyar tömegekkel a "hipszter" szót, Acélváros feliratú basebvallsapkát, különös keretű szemüveget és méla undort öltött a gálára. Nyilván azért van ennyire összezuhanva, mert tudja, hogy Kállay-Saunders porrá fogja zúzni az ő tavalyi tizedik helyezését.

26-an énekelnek a döntőben

Ezért fog az embert próbáló gálaparádé egészen hajnali fél egyig. A nagyobb európai országok indulói egyből a döntőbe jutottak, a mi kis Andrásunknak azonban előbb egy elődöntőn is át kellett verekednie magát, késhegyig menő dalharcot folytatva többek közt a moldáv és az észt versenyzővel. A szombat esti döntőben a biztosan szerencsés 21. fellépő lesz ő.

Nincs bent valaki a Gundelban???

Azt szeretnénk tudni, hogy Orbán és a haverjai nézik a gálát nagy képernyőn? Lepisszegik Matolcsyt, amikor beszél, mert inkább a páneurópai muzsikára kiváncsiak?

Nincs Eurovízió politika nélkül

Ennyi dudás nem fér meg még egy ilyen nagy, csúnya fényekkel megvilágított csárdában sem. Az orosz indulókat az elődöntőben már kifütyülte a Krím annektálásával kapcsolatban határozott véleménnyel bíró dán közönség, és lehet, hogy a mai döntő sem múlik el valamilyen hasonló akció nélkül. Mindjárt az első fellépő az ukrán lesz, meglátjuk, mire ragadtatja magát.

Rövid Eurovízió-történet

A most 59. alkalommal megrendezett dalfesztivál évtizedeken át nyálas giccsparádé volt, azonban a kilencvenes években több nyugati ország elkezdte elviccelni az egészet, és színes popparódiákat küldött a gálára. A 2000-es években már a volt szovjet blokkból is sokan elég bátrak lettek ahhoz, hogy viccet merjenek csinálni mind a popzenéből, mind magukból. Magyarország talán az egyetlen, amely következetesen kitart a komolyság mellett, mi Bayer Friderikákat és Rúzsa Magdikat küldünk a mai napig. Legjobb eredményünket egyébként éppen Bayer érte el, aki negyedik lett 1994-ben.

ÚRISTEN KEZDŐDIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tűzijáték!!! Gundel-Takács Gábor!!!!! Országnevek!!! Visszatekintés tavalyra!!!! Dánok extázisban!!!!!!!

Hat perce a gálának kellene mennie

De még mindig csak a pre-gála van a képernyőn. Beleszédültem a közönséget pásztázó kamerába. De még ezzel sincs vége, mert ahelyett, hogy belecsapnánk az európai lecsóba, minden egyes fellépőt bemutatnak egyenként. Remélem a produkciójukra átöltöznek majd, mert tök béna lenne, ha előre lelőnék a poént.

Ha nem a mi Andrásunk nyer

Amit egyébként elképzelhetetlennek tartok, egyetlen dolgot kérek a sorstól: ne a szakállas osztrák nő nyerjen. A híres osztrák humortól egyébként is a hideg kiráz, de még én is, aki nem tudok fejből minden Eurovízió-fellépőt felsorolni, legalább három transzvesztita előadóra emlékszem az utóbbi évtizedből. Conchita Wurst TAKARODJ, illetve ahogy ti Salzburgban mondjátok: FUCK OFF!!!!

Végre elkezdték

Tíz kemény perc volt a felvezető. Két konszolidált dán fiatalember és egy, az estéhez képest feleslegesen konzervatív estélyibe öltöztetett dán hölgy vezeteik a műsort. Mindenféle nyelven mindenféle hülyeségeket beszélnek, még kínaiul is. 

Ukrajna kezd

Marija Jaremcsuk Csernovicban született, az ország nyugati részében, így feltételezem, hogy nem a putyini vonal rajongója. Különös mókuskerékben érkezett a színpadra, ezzel is szimbolizálva, hogy a Majdanon tüntetők soha nem adják fel. Még csak 21 éves, jöhetett volna valami modernebbel is, ez teljesen standard europop a svéd iskolából, valahonnét az ezredfordulóról. És azért messze nem egy Ace of Base. 

Máris a szívemhez nőtt a belarusz versenyző

Teo nevének magyar helyesírásán nem kellett elgondolkodnom. A fellépés előtti kis filmecskéken az előadók saját nemzetük zászlaját rakják ki valami kreatív módon - Teo egy rakás jéghokikorongot rakott össze. Eddig nem tudtam, hogy Minszkben mekkora sztár Ricky Martin és Enrique Iglesias, de Teo gyakorlatilag egy-az-egyben próbálja másolni a lauza latin macsót, még a csípőjét is igyekszik salsásan tekergetni. Nagyon rossz.