Ferenc pápa egy marslakót is megkeresztelne, ha az megkérné őt erre

Ha egy marslakó bukkanna fel a Vatikánban, és arra kérné a pápát, hogy keresztelje meg, Ferenc egy pillanatig nem hezitálna. Ferenc hétfői szentbeszédében hozta fel ezt a váratlan példát.

Hogy érzékeltesse,  tényleg marslakókról van szó, még le is írta a jövevényeket:

zöldek, hosszú orral és nagy fülekkel, pont mint a gyermekrajzokon.

- mondta. És azért járna nekik is a keresztelés, mert ember nem döntheti el, hogy ki részesülhet és ki nem a Szentlélekből.

(Franco Origlia/Getty Images)

Azaz ha Isten útjai révén marslakók jönnek a Földre, felkeresik a pápát, és közlik, hogy kereszténnyé szeretnének válni, mi mást is mondhatna a pápa, mint hogy persze.

Ferenc pápa azért nyúlt ehhez a modernebb példához, egy régi vita fő kérdéseit elevenítse fel. Régen ugyanis komoly kérdés volt egyházon belül, hogy van-e bármiféle lényegi különbség Jézus első zsidó követői és azok között, akik pogányságból később tértek meg a kereszténységre, és akik a zsidó törvények szerint tisztátalanoknak számítottak.

És az egyház történetét végigkísérték esetek, amikor egyházi vezetők és egyes tagok korlátozni akarták, hogy ki részesedhet a Szentlélekből. Ez azonban hiba, hiszen éppen az a feladatuk, hogy mindenki előtt kinyissák az ajtókat, tette hozzá a pápa. A marslakós példának köszönhetően pedig vélhetően sokakhoz el is fog jutni ez az üzenet. (via TheWire)