Az LMP és a DK a jobbikos kém-gyanú miatt kezdeményezte a nemzetbiztonsági bizottság összehívását

2014 május 15., csütörtök 11:20
30

Szél Bernadett társelnök ezt közleményben jelentette be. Mint írja, a lehető leggyorsabban tisztázni kell, hogy Kovács Béla bejutása esetén milyen érdeket fog képviselni az Európai Parlamentben.

Egy héttel az EP-választások előtt Magyarországnak tisztán kell látnia, hogy egy bejutásra esélyes képviselőjelölt Brüsszelben a magyar vagy az orosz érdekeket kívánja-e képviselni.

- írta Szél, aki szerint Kovács már akkor alkalmatlanná vált arra, hogy Magyarországot képviselje az Európai Parlamentben, amikor az orosz érdekeknek megfelelően üdvözölte a botrányos körülmények között megtartott krími népszavazást.

Szintén a bizottság összehívását kezdeményezte Vadai Ágnes, a DK politikusa is. Vadai írásbeli kérdést is intézett Pintér Sándorhoz, arról, hogy az Alkotmányi Hivatal vizsgálata mikor zajlott és abban milyen magyar és nemzetközi szervek vettek részt.

Vadai elmondása szerint választ várnak arra is, hogy pontosan milyen bűncselekménnyel vádolják a Jobbik EP-képviselőjét, továbbá az ügy miatt a kormány felülvizsgálja-e orosz külpolitikáját, a paksi atomerőmű bővítését.

Csütörtök reggel derült ki, hogy a Legfőbb Ügyészség kikérte az Európai Parlamenttől a jobbikos Kovács Béla mentelmi jogát, mert a gyanú szerint Kovács az oroszok javára, az Európai Unió ellen folytathatott kémtevékenységet. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt