Egyre rosszabb lesz szegénynek/cigánynak lenni Magyarországon

életmód
2014 május 19., 13:11
comments 155

Néhány napja Miskolc fideszes önkormányzata jelentette be, hogy pénz kínálnak azoknak az “elemeknek”, akik hajlandóak elköltözni a városból, és így nem rontani tovább a lakásképet. Miskolcról olyan sok helyre nem lehet költözni, most mindenesetre reagált az egyik potenciális célállomás önkormányzata is.

A szintén fideszes sátoraljaújhelyi városvezetés tervei szerint öt évig nem kaphatna segélyt, aki abból a pénzből venne házat a zempléni városban, amelyet korábbi településétől kap azért, hogy máshol telepedjen le - közölte Szamosvölgyi Péter polgármester.

Egy készülő önkormányzati rendelet alapján önkormányzati segélyt egyáltalán nem biztosítanának a támogatással beköltözőknek, a közmunkánál pedig a helyben élőket részesítenék előnyben, miként jelenleg is - ismertette a polgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.