Isten éltessen, világ legjobb étele!

gasztronómia
2014 május 20., 13:49
comments 63
  • Az emberek egy jelentős része szereti a Nutellát.
  • Az emberek egy kis része annyira szereti, hogy magára akarja kenni.
  • Mi is kipróbáltuk a Nutella-arcpakolást.

Pietro Ferrero, a piedmonti pék 1951-ben kezdte el árulni a Supercremát. A fia, Michelle 1963-ban kicsit átalakította, átnevezte Nutellává, és nemzetközi piacra dobta a csokis mogyorókrémet. Az első üveg 50 éve és egy hónapja, 1964. április 20-án készült el a Ferrero gyárban.

Az üvegbe pakolt cukor, növényi olaj, mogyoró, zsírszegény kakaópor, sovány tejpor, tejsavópor, emulgeálószer (lecitinek [szója]) és vanillin aroma egyből hatalmas siker lett, általában kenyérre kenve fogyasztják. Magyarországra akörül jutott el a híre, amikor Boris Becker lenyalta a késről.

Nem csak étel

A Ferrero a múlt hét végén két napon át ünnepelte a terméket, aminek a rajongói minden év február 5-én tartják a világnapját. Csakhogy nem minden rajongó elégszik meg azzal, ha megeheti. Egy olasz bűvös szakács például egy vírusvideón Mentossal kólába tömte, és azzal töltött meg egy óvszert, csodálatos hangokat hallatva.

link Forrás

De az internet mélyén még elvetemültebb rajongók is vannak. A legextrémebbek beborítják vele az arcukat. Egy MTV-n futó reality show-ban 2012-ben például botrány lett abból, hogy az egyik szereplő összenutellázott arccal figurázta ki a volt barátját, aki fekete. Mások még elszántabban egyszerűen a tisztelet jeleként kenték be a fejüket.

Benutellázva

Ahogy a celluxőrület idején, most sem maradhatunk le a világ mögött, fogtuk a jellegzetes barna krémet, kanalat ragadtunk, és felöltöttük a nutellarcot.

A nutellarc tökéletes munkahelyi szórakozás, egyben (talán hasznos) szépségápolási trükk, de a legelszántabb nutellaheadeknek bátran ajánljuk a babzsáktöltelékkel díszített nutellás arcpakolást.

(Használati útmutató: egy üveg bőven elég volt kettőnknek, a krém könnyen tapad, de a saját súlya néhány percen belül elkezdi lefelé húzni, úgyhogy nem érdemes hosszú távra tervezni, jobb, ha az ember keze ügyében van egy kenyér törölközéshez.)

Tisztelet a hősöknek

photo_camera Olasz Nutella parti

Létezik Nutella-fétis is, de az olyan videók csak erős gyomrúaknak valók. (Van, aki az egész testét, arcát és haját beborítja vele videón, más csokinyuszit csinál magából ugyanígy. Ne nézd meg!)

Egy fokkal kevésbé ijesztő, de azért szintén gyomorforgató a Nutella challenge, aminek az alábbi egy tipikus példája, de rengeteg olyan videó van még a neten, amin néhány perc alatt kiesznek egy egész üveget.

link Forrás

Akinek ettől megjött az étvágya, az itt meg itt talál ijesztő recepteket.

Jó étvágyat!

photo_camera Az Ács Daniról és rólam készült fotókat Botos Tamás készítette, a többit a történelem névtelen úttörői

A következő részek tartalmából:

  • Palacsintaruha
  • Rántottafej
  • PPP (pacalpörkölt-pakolás)
  • Kocsonyahaj

(Címlapi gif: Tbg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.