A Város Mindenkié: 300 millióból üldözi az állam a hajléktalanokat

POLITIKA
2014 május 21., 10:13
comments 8

A csoport szerint 2013-ban és idén ennyibe került az országnak a hajléktalan emberek „hatósági üldözése”. A csoport egyik hajléktalan aktivistája, Lakatos Bertalanné azt mondta, hogy a kormány és a városvezetőség csak két módját látja a hajléktalanság kezelésének:

  1. „rendészeti eszközökkel történő üldözés”
  2. bekényszerítés a hajléktalanszállókra

A rendszerváltás óta egy kormány sem vette komolyan azt, hogy a hajléktalanság valódi megoldása az emberhez méltó lakhatás biztosítása – mondta Lakatosné, aki szerint a 300 millió forintos költség nagy részét azoknak a kormányhivatali egységeknek a működtetése teszi ki, amikben az életvitelszerű közterületen tartózkodás miatt hajléktalanokat állítanak elő.

Idén több mint 32 millió forintot különített el a BRFK egy olyan 16 tagú csoport fenntartására, aminek az a feladata, hogy a hajléktalan emberekkel szemben eljárjon ilyen esetekben. A csoport szerint 50 ezer forintos havi lakhatási támogatással számolva az említett összegből több mint 450 hajléktalan ember önálló lakhatását lehetne támogatni egy éven keresztül. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt