Az olasz nő a homofóbia ellenes világnapon csókolózó nőkről posztolt képet, a Facebook felfüggesztette a profilját

A 28 éves Carlotta Trevisan arról kapott értesítést, hogy megsértette a 'meztelenséget és pornográf tartalmat' tiltó szabályozást, amikor a homofóbia ellenes nemzetközi világnapon feltöltött egy fényképet.

Európában amúgy Olaszországban az egyik legrosszabb az LMBT-jogok helyzete, és ezt most a fiatal anya is megtapasztalta. Olyan kommenteket kapott, mint hogy a kép undorító, más meg arra panaszkodott, hogy fiatal gyermekei vannak, akiket meg kell védenie.

a kifogásolt stockfotó

A panaszok a kép feljelentéssel is párosulhattak, mert a Facebook írt Trevisannak még aznap, hogy vegye le a képet. Miután erre nem volt hajlandó, közölték vele, hogy le fogják törölni a profilját, mert megsérti a közösségi előírásokat. 

A nő egy olyan stockfotót töltött fel, amit rendszeresen használnak internetszerte, ha melegjogokat népszerűsítő anyagokhoz keres valaki képeket.

Semmi rossz nincs egy csókban. Amikor azonos nemű embereket látok csókolozni, csak szerelmet látok, semmi mást.

- mondta az ügyről a La Stampa című olasz lapnak.

Amióta kipattant az ügy, a nő Facebook-profilját már helyreállították, ő pedig a korábban kifogásolt képet profilképként állította be. Ezúttal jóval kedvesebb kommenteket kapott hozzá. Mint elmondta, az egész élmény kijózanító volt a számára, és főleg azok miatt a fiatal lányok miatt aggódik, akik nem tudnának visszavágni egy hasonló helyzetben.

Ő maga végig a most hatéves lánya jövőjére gondolva küzdött a jogaiért.

A Facebook szóvivője szerint rengeteg bejelentést kapnak helytelen tartalmakról, és időnként becsúsznak hasonló hibák, amikor olyan tartalmakat is blokkolnak, amit amúgy nem kellett volna. Most is ez történt. (Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.