Az olasz nő a homofóbia ellenes világnapon csókolózó nőkről posztolt képet, a Facebook felfüggesztette a profilját

2014 május 21., szerda 15:39
225

A 28 éves Carlotta Trevisan arról kapott értesítést, hogy megsértette a 'meztelenséget és pornográf tartalmat' tiltó szabályozást, amikor a homofóbia ellenes nemzetközi világnapon feltöltött egy fényképet.

Európában amúgy Olaszországban az egyik legrosszabb az LMBT-jogok helyzete, és ezt most a fiatal anya is megtapasztalta. Olyan kommenteket kapott, mint hogy a kép undorító, más meg arra panaszkodott, hogy fiatal gyermekei vannak, akiket meg kell védenie.

a kifogásolt stockfotó

A panaszok a kép feljelentéssel is párosulhattak, mert a Facebook írt Trevisannak még aznap, hogy vegye le a képet. Miután erre nem volt hajlandó, közölték vele, hogy le fogják törölni a profilját, mert megsérti a közösségi előírásokat. 

A nő egy olyan stockfotót töltött fel, amit rendszeresen használnak internetszerte, ha melegjogokat népszerűsítő anyagokhoz keres valaki képeket.

Semmi rossz nincs egy csókban. Amikor azonos nemű embereket látok csókolozni, csak szerelmet látok, semmi mást.

- mondta az ügyről a La Stampa című olasz lapnak.

Amióta kipattant az ügy, a nő Facebook-profilját már helyreállították, ő pedig a korábban kifogásolt képet profilképként állította be. Ezúttal jóval kedvesebb kommenteket kapott hozzá. Mint elmondta, az egész élmény kijózanító volt a számára, és főleg azok miatt a fiatal lányok miatt aggódik, akik nem tudnának visszavágni egy hasonló helyzetben.

Ő maga végig a most hatéves lánya jövőjére gondolva küzdött a jogaiért.

A Facebook szóvivője szerint rengeteg bejelentést kapnak helytelen tartalmakról, és időnként becsúsznak hasonló hibák, amikor olyan tartalmakat is blokkolnak, amit amúgy nem kellett volna. Most is ez történt. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt