Íme a 10 legjobb érv a halálbüntetés mellett

bűnügy
2014 május 22., 06:21
comments 736

Az emberiséget azóta foglalkoztatja a halálbüntetés gondolata, amióta van emberiség. Az elmúlt évezredekben olyan ismerősen csengő nevek nyilvánítotak véleményt a témáról pro és kontra, mint Arisztotelész, Jean-Jacques Rousseau, Immanuel Kant, Albert Camus, Jézus Krisztus és Schobert Norbert. 

A Halálbüntetést? nevű Facebook-csoportnak, amit az SMS nevű sikerpárt indított, már több mint 64 ezer követője van. Az ő halálbüntetés-párti érveikből választottuk ki a 10 legütősebbet. Így már remélhetőleg azokat is sikerül végleg meggyőzni, akik eddig ódzkodtak a halálbüntetés gondolatától! Az érveket betűhíven, teljes terjedelmükben, az eredeti gondolatok csonkítása nélkül közöljük.

10.

Ki nyirni a bünözőket ! Atiszteségeseknek pedig anyi jogot mint most a bünözőknek van (Zoltán)

9.

nyílvánosan kivégezném mindet elrettentés gyanánt. talán csökkenne is az efajta bűncselekmények száma. (Attila)

8.

Halalert halal jar! (Gabriella)

7.

hülye volt aki el törölte a halálbüntetést! (Erika)

6.

Ha a kínhalál opció, akkor megjelölném (István)

5.

A halálbüntetés magyar országon pontosan annyira kell mint egy falat kenyér.Igen lenne mit szelektálni sajnos. :) (Krisztián)

4.

Hallált ember életet ontot ki ő is haljon meg.. (Marianna)

3.

én ha tehetném még ma vissza hoznám és visszamenőleg az összes gyerekgyilkost meg az ilyeneket már holnapra kiírtanám ! (Imre)

2.

Egy alkalmas időbe ,újra kezdik ,és lehet hogy az én gyerekemet lövik le ! Nem értek egyet a szabadulással ! Minden gyilkosnak azt kellene kapni amit adott ! (Ibolya)

1.

Igen is szükséges vissza állítani a halál büntetést! (János)

(Az Európai Unió országaiban, így Magyarországon nincs halálbüntetés, bár a Fideszen belül létezik egy erős halálbüntetés-párti frakció, Lázár Jánossal az élen. Van viszont tényleges életfogytiglani börtön, amit a nálunk civilizáltabb országokban embertelen büntetésnek tartanak, és a strasbourgi emberi jogok bírósága nemrég el is marasztalt minket amiatt, hogy a a szabadulás lehetőségét nem vizsgálják felül időről időre. Orbán Viktor miniszterelnök viszont harcosan kiállt amellett, hogy embereket az életük végéig lehessen a börtönben rohasztani.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.