Kovács Béla: Hitelből van villám

2014 május 22., csütörtök 10:07

„A sajtóban megjelent hazugságokkal szemben családom pilisszentkereszti házát nem 100 millió forintért vagy annál is több pénzért, hanem 52 millió forintért vásároltuk 2010 decemberében. Három tulajdonosa van, feleségem, anyósom és jómagam”

– közölte Kovács Béla kémváddal illetett jobbikos EP-képviselő, miután kiderült: Kovács orosz-osztrák állampolgár feleségének Pilisszentkereszten villája van. (Ami amúgy meglehetősen gusztustalan: egy műtornyos ház tóval meg egy béna szaletlivel.)

kovács béla villája

Kovács most azzal magyarázkodik, hogy az ingatlant részben két ingatlan eladásából, részben magánhitelből, ráadásul részletre vették (az utolsó részt még ki sem fizették). A házat az előző tulajdonos a 90-es évek elején építette rá egy régi parasztházra, de mára annyira rossz állagú, hogy szakemberek statikailag felújíthatatlannak minősítették.

Ezt mondja Kovács, aki szerint a Heti Válasz „nagy leleplezéséből” lényegében semmi sem igaz. (A Heti Válasz az ingatlan értékét 100 millióra becsülte. Kovács Béla bízik abban, hogy az igazság előbb-utóbb utat tör magának. Közleményét ezzel zárta:

„Jelenleg kórházi ápolásban részesülök Magyarországon, így a megjelent rágalmakra csak ebben a formában tudok reagálni.”