Kerényi bemutatta a Magyar Krónikát

media
2014 május 23., 03:30
comments 74

És közben ezúttal egyszer nem buzizott, pedig percekig beszélt. Az ATV-ben, Rónai Egon beszélgetős műsorában villantotta be a lap címlapját, aminek a léte sokkal érdekesebb, mint a várhatóan elképesztően unalmas tartalma.

Aki nincs képben, annak Kerényi tökéletesen összefoglalt, hogy mi is a Magyar Krónika: Magyarország alaptörvénye és a nemzeti könyvtár unokatestvéréről van szó.

Megpróbálunk valami olyasmit, hogy itt ne legyen bozótharc

- mondta Kerényi, amit esküszöm, hogy először buziharcnak értettem még a tegnapi beszéde hatása alatt. De bozótharc tényleg nem lesz a lapban, mivel Kerényi szerint a lap egyelőre saját táboron belül szerveződik.

Az a célunk, hogy legyen egy orgánum, ami nem veszekszik, megpróbálunk örömet hirdetni - idézzük megint Kerényit. És hát ez is lesz a lap jelszava: Keresd a jót!

A vezércikket a főszerkesztő jegyzi majd, aki nem Kerényi maga, hanem Bencsik Gábor, de ő is kipróbált harcos, és kinyílott a pitypang tlémában ír majd. Lesz benne hiánypótló könyvkritika Tarlós Istvántól és színházi élményeiről osztja majd meg Balog Zoltán miniszter.

Kerényi azt is mondta, hogy a szerkesztőségek nem kapnak tiszteletpéldányt, mert a szerkesztőségek gazdagok. Ebben tökéletesen igaza van, szinte mindenkinek annyi pénze van, hogy csak ötlet híján nem vágtak bele ennek a sikersztorinak tűnő lapnak a megjelentetésébe. A produkció várhatóan pünkösdkor lesz kézbe vehető, az akkor még el sem készült Várbazárt mutatja be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.