Orbán: Három a magyar igazság, megvan a második

2014 május 25., vasárnap 19:37
  • Tizenegy után öt perccel tartott beszédet a Fidesz választási rendezvényén Orbán Viktor.
  • Visszafogott, gyors, rövid győzelmi beszéd volt.
  • A magyarok egységesek.

A miniszterelnök azzal kezdte, hogy mértéktartás, szerénység, alázat, de nem most, mert most ünneplés van, világgá kiáltás meg ilyesmi.

„Győztünk. Nagyon győztünk. Mi győztünk a legjobban”

– csapott bele Orbán a győzelmi örömbe, arra utalva, hogy az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz érte el a legjobb eredményt. Az Európai Néppárt is – ahogy a Fidesz itthon – legyőzte a szocialistákat.

„Három a magyar igazság, megvan a második”

– dobta be a miniszterelnök kedvenc retorikai fegyverét a népies szólást.

Orbán üdvözölte a Magyar Koalíció Pártját és az RMDSZ-t is, mivel ők is magyar képviselőket juttattak az Európai Parlamentbe, és együtt küzdhetnek a Fideszesekkel a magyar érdekekért.

A miniszterelnök kiemelte azt is, hogy a hat közép-európai ország közül Magyarországon volt a legmagasabb a részvétel. Ezután változatos formákban elismételte a Fidesz kampányszlogenjeit: a Fidesz EP-képviselői a magyarok előretolt helyőrségeként védik majd a magyar érdekeket Brüsszelben, kivívják a tiszteletet a magyaroknak, megvédik a rezsicsökkentést, az egykulcsos adót meg minden ilyesmit, amit meg szoktak védeni. (Pálinka, akác és a többi.)

A magyarok elutasították a jobb és baloldali szélsőségeket, újra megmutatták, hogy egységesek, és egy olyan országot építenek, amelyre még nagy jövő vár. Pont. Stúdió.

(MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)