Meglesz a pénz a találmányhoz, ami megváltoztathatja a világot

gazdaság
2014 május 26., 15:01
comments 149

A Solar Roadways projektről írtunk errefelé írtunk már részletesebben.

Egy idahoi házaspár olyan nagy teherbírású, ellenálló napelemeket fejlesztet ki, amik kiválthatják az aszfaltot az utakon és szinte folyamatosan áramot termelnének. Az elképzelést minden lehetséges környezetvédelmi innovációs díjat megnyert már, és kaptak pár ezer dollár állami támogatást Amerikában.

A nagyüzemi gyártáshoz viszont több pénz kellett, ezért az Indiegogo-n közösségi támogatás után néztek. Az internetezőktől április 21. óta több, mint 1 millió dollárt jött össze, és még hat napig lehet küldeni nekik adományokat. Aki küld nekik pénzt az apró ajándékokat kaphat. Például belegravírozzák a nevét az egyik kísérleti napelembe, meg ilyesmik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.