Bajnai részt vesz a hétvégi Bilderberg-találkozón

2014 május 27., kedd 8:54
294

A titkos csoportosulás Dániában ülésezik a hétvégén, amire Bajnai Gordont is meghívták. Az Együtt-PM vezetője elmegy a Bilderberg-találkozóra.

bajnai_gordon_egyutt_pm_2

Az Origonak Bajnai elmondta, hogy

Nem tudom, hogy a Magyar Nemzet intézte-e el nekem, de természetesen ott leszek. Nagyon megtisztelő a meghívás.

A Bilderberg-csoport befolyásos üzletemberekből, politikusokból, tudósokból áll, üléseik nem nyilvánosak. Először 1954. májusában találkoztak Bernát holland herceg vezetésével a Hotel de Bilderbergben, innen lett a név később. 1954 óta minden évben összeül a társaság, csak 1976 maradt ki a sorban. A találkozókat mindig a G8 csúcsok előtt tartják, általában májusban. Témáik titkosak, közleményeket sem adnak ki. A Bilderberg-csoportól számos összeesküvés elmélet született már, általános elképzelés, hogy a világ irányító és befolyásoló személyek ezeken a találkozón egyeztetik a jövőt, de ezzel szemben volt olyan résztvevő, aki elmondta, hogy sokkal komolytalanabb az egész találkozósdi, mint sokan feltételezik. 

AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

Eddig magyarok közül csak Surányi György háromszor (1996, 1997, 1999) és Martonyi János egyszer vett részt (2008) ilyen összejövetelen. Martonyi elmondta, hogy

számos egyéb hasonló, fontos embereket felvonultató, csak éppen kevésbé misztifikált találkozón részt vett már, ide is elment.

A mostani ülést az AXA pénzügyi csoport vezetője Henri de Castries vezeti majd. Érdekes és fontos nevek a résztvevők listájából:

 • Paul M.Achleitner, a Deutsche Bank felügyelő bizottsági tagja,
 • Josef Ackermann, a Deutsche Bank korábbi elnöke,
 • Bajnai Gordon, Former Prime Minister; Party Leader, Together 2014,
 • George Zanias, Görög Nemzeti Bank,
 • Martin H. Wolf, a Time rovatvezetője,
 • Zsófia spanyol királyné,
 • Eric E. Schmidt, Google,
 • Kasim Reed, Atlanta polgármestere

A tavalyi Bilderberg-találkozóról a Magyar Nemzet írta meg, hogy ott állítólag Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke azt mondta, mindent megtesz, hogy gyengítse a jövő évi magyarországi választások eredményének legitimitását. Reding ezt később határozottan cáfolta. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt