Horváth András rendőrségi vallomásában megnevezte az áfacsaló cégeket

POLITIKA
2014 május 28., 08:45
comments 56

Konkrét cégeket, adóhivatali vezetőket, félreállított adóhatósági dolgozókat is megnevezett rendőrségi vallomásában az áfabotrányt kirobbantó Horváth András. A kihallgatási jegyzőkönyvet a HVG szerezte meg, de csak anonimizálva publikálta.

Az azonban így is látszik az iratból, hogy Horváth részletesen feltárta a csalásokat. Beszélt például arról, hogy hogyan utasítottak egy adóellenőrt az adóhatóság vezetői arra, hogy "ne tegyen adómegállapítást" egy nyilvánvalóan számlagyárként működő cégnél.

Ez még 2011 őszén történt, a cég pedig gabonakereskedelemmel foglalkozott. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.