Ön jól ébredt? Lázár János nem!

politika
2014 május 28., 03:01
comments 123

Az origós Pethő András kedden első fokon pert nyert a Miniszterelnökség ellen, az ítélet alapján a kormány nem titkolhatja tovább, hogy mi célból és kikkel találkozott Lázár János azon a három, összesen is csak hét napig tartó utazásán, amelyeken összesen kétmillió forintot költöttek szállodai elhelyezésére. A sztorit bővebben itt olvashatja.

Lázár szerda hajnalban csipetnyit sértett közleményben reagált. Közleményében egyrészt arra utalgat, hogy szerinte az Origo "most nem részletezendő okból, esetleg megbízásból" foglalkozik vele - itt külön felhívnám a figyelmet a kifinomult sejtetésre, amiből akár arra is gondolhatnánk, hogy Lázárnak amúgy van tippje rá, ki bízta meg az Origót.

A közlemény első pontjában arról ír, hogy ő utazott a kormánytagok közül a legkevesebbet az elmúlt két évben. Igazán kedves tőle, hogy ezt megosztotta, de a probléma nem az utazásai számával, hanem szállásköltségével volt, illetve azzal, hogy a Miniszterelnökség nem érezte feladatának, hogy beszámoljon, mégis miért kellett ennyit költeni a maguk meg az én pénzemből Lázár szállodai elhelyezésére.

A kettes pont annyira szép, hogy szó szerint idézném:

"Örülök, hogy a független magyar bíróságok fontosnak tartják, hogy megismerjék utazási szokásaimat. Készséggel állok utazási szokásaim részleteivel is a független magyar bíróságok rendelkezésére."

A közleményben amúgy nem számolt be utazási szokásai részleteiről, biztos még várja az alkalmat, hogy készséggel rendelkezésre állhasson.

A közlemény harmadik mondatában lemondott a neki járó utazási költségtérítésről. A csöppet sértett, személyeskedő negyedik pontot megintcsak szó szerint kell idézzem:

"Mindenkeppen szeretnék Pethő Andrásnak, az origo.hu újságírójának legalább a mai napon egy kis élvezetet szerezni, ezért a megnevezett utak során felhasznált két millió forintot rögvest az állami költségvetés rendelkezésére bocsátom."

Amiben az a különösen szép, hogy ha visszafizeti a költségeket, akkor lehet, hogy másodfokon már okafogyottá válik a per, és így a Miniszterelnökségnek mégsem kell majd eleget tennie az első fokú ítéletnek, ami azt is kimondta, hogy el kell árulniuk, milyen beosztású emberekkel és nagyjából milyen témában találkozott Lázár az utazásain.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.