Lépne az amerikai kormány klímaváltozás-ügyben

természet
2014 június 02., 14:35

A globális felmelegedés kezelésével kapcsolatos vitákban eddig leginkább kezet tördelő Barack Obama úgy tűnik, hogy kifejezetten radikális lépésre szánta el magát. Hétfőn az amerikai kormány bejelentette, hogy 2030-ig 30 százalékkal szeretnék csökkenteni az ország széndioxid-kibocsátását.

A döntés alapvetően AZ USA-ban még mindig működő szénerőművek kezeléséről szól, amelyek az ország legsúlyosabb légszennyezői közé tartoznak. Ma még több mint 600 van belőlük, és nagy részüket be kell zárni, ha az amerikaiak tényleg tartani akarják magukat a most elfogadott számokhoz.

Az USA elektromosáram-piacát teljesen átszabó intézkedések bevezetésének módja valamennyire az egyes tagállamokra lesznek bízva, azonban a számokat mindenkinek hoznia kell. Ha egy állam erre képtelen, a washingtoni kormányzat fog rendet tenni. (via)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.