Főszerkesztőjének nevével hekkelte meg saját címlapját az Origó

POLITIKA
2014 június 3., 5:26
comments 70
Az Origó címlapja a sálingilizerés után

Ezzel a címlappal búcsúzott az Origó szerkesztősége Sáling Gergő főszerkesztőtől, akit 12 év után váratlanul kirúgtak az Origótól, és erős a gyanú, hogy politikai nyomásra történt a menesztése (cikkünk).

Az Origó címlapján keddre virradóra több helyen feltűnt a főszerkesztő neve, ennek a sportcikknek a címében, a fejlécben, illetve lejjebb és sálingosítva lett egy másik origós cím is: "Tiszteletet az Origo főszerkesztőjének".

Tisztelet a főszerkesztőnek (az Origó címlapja június 2-án éjszaka)

Reggelre a tiszteletadás helyét átvette a kiszámítható hírforgalom, de a kirúgás - úgy tűnik - nem marad társadalmi következmények nélkül, a Facebookon kedd délutánra megmozdulást szervez a Kettős Mérce.

Fejezzük ki a szolidaritásunkat az Origo munkatársai felé, a megtámadott civil szervezetek felé. Legyünk szolidárisak velük, és ezzel magunkkal. Mert most ez a dolgunk - és tudjuk hogy jelenleg ez sem kevés.

- írják utalva arra, hogy Lázár János, akinek állami pénzen megtett luxusutazásairól nemrégen cikkezett az Origó, betámadta a Norvég Civil Alapból támogatott civil szervezeteket is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt