Főszerkesztőjének nevével hekkelte meg saját címlapját az Origó

POLITIKA
2014 június 03., 05:26
comments 70
photo_camera Az Origó címlapja a sálingilizerés után

Ezzel a címlappal búcsúzott az Origó szerkesztősége Sáling Gergő főszerkesztőtől, akit 12 év után váratlanul kirúgtak az Origótól, és erős a gyanú, hogy politikai nyomásra történt a menesztése (cikkünk).

Az Origó címlapján keddre virradóra több helyen feltűnt a főszerkesztő neve, ennek a sportcikknek a címében, a fejlécben, illetve lejjebb és sálingosítva lett egy másik origós cím is: "Tiszteletet az Origo főszerkesztőjének".

photo_camera Tisztelet a főszerkesztőnek (az Origó címlapja június 2-án éjszaka)

Reggelre a tiszteletadás helyét átvette a kiszámítható hírforgalom, de a kirúgás - úgy tűnik - nem marad társadalmi következmények nélkül, a Facebookon kedd délutánra megmozdulást szervez a Kettős Mérce.

Fejezzük ki a szolidaritásunkat az Origo munkatársai felé, a megtámadott civil szervezetek felé. Legyünk szolidárisak velük, és ezzel magunkkal. Mert most ez a dolgunk - és tudjuk hogy jelenleg ez sem kevés.

- írják utalva arra, hogy Lázár János, akinek állami pénzen megtett luxusutazásairól nemrégen cikkezett az Origó, betámadta a Norvég Civil Alapból támogatott civil szervezeteket is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.