Letörölte a Facebook a Tolvajkergetők oldalát

Média
2014 június 04., 20:15
comments 782

Szerda este jelentkezett egy olvasónk, hogy még hónapokkal korábban jelentette a Facebook felé a Tolvajkergetők oldalát,

"önjelölt igazságszolgáltatás alkalmazása miatt."

Akkor a Facebook szerkesztői visszautasították a jelentését, nem sokkal ezelőtt viszont kapott egy értesítést, hogy módosították a jelentésüket, és letörölték a közel 200 ezer taggal rendelkező csoportot.

photo_camera (Kép: olvasónk)

És valóban, az oldalt már nem lehet fellelni Facebookon, rákeresve a főoldalra jutunk vissza.

A Facebook megváltoztatott döntéséhez hozzájárulhattak az elmúlt pár nap eseményei, Tomcat és még pár Tolvajkergető-tag Hódmezővásárhelyen vett részt egy olyan akcióban, amiről a legtöbb nagyobb lap beszámolt.

Az egész jelenségről itt írtunk hosszabban.

Update: közben más olvasónk is jelezte, hogy visszajelzést kapott korábbi feljelentésére, úgyhogy lehet, csak a feljelentések száma ért el egy kritikus határt.

Update 2: Közben már létre is hozták az új oldalt, ott azt írják, hogy hangnemet fognak váltani, mert a Facebook szerint gyűlölködő és uszító volt az eddigi stílusa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.