Ej, ha hétvégén emaileznének a mezőkövesdi klubnál, lehet, hogy nem estek volna ki

sport
2014 június 05., 10:01
comments 20

Óriási háborúban állt a mezőkövesdi focicsapat, hogy ha már a bajnokságban annyira gyatrán szerepeltek, hogy első NB I-es idényükben azonnal ki is estek, legalább papíron maradhassanak az első osztályban.

Bevetettek tényleg mindent. Kitalálták például azt, hogy az Újpesttől le kellene vonni 12 pontot, mert jogosulatlanul szerepeltettek több játékost is a bajnokságban. Az elegánsnak kicsit sem nehezhető érvelés szerint ugyanis egy játékos egy szezonban legfeljebb két sportszervezetben játszhat. Az Újpestben pedig hat játékos is van, amelyik egy év alatt három sportszervezetben is játszott.

Ez papíron tényleg igaz. A szezon közben az Újpest gyakorlatilag csődbe ment, és a belga tulajdonos csak úgy volt hajlandó tovább finanszírozni a csapatot, ha papíron új társaságot alapíthat. Az MLSZ jóvá is hagyta ezt, a klubot nem zárták ki, vitte tovább a pontjait, mintha mi sem történt volna. De a mezőkövesdiek szerint ez egy teljesen új sportszervezet, tehát akit szezon közben vett meg az Újpest, az már a harmadik helyre írt alá.

A Mezőkövesd azt is kiszámolta, hogy az Újpesttől emiatt 12 pontot kellene levonni, azzal pedig már kevesebb pontja lenne, mint nekik. Vagyis az Újpest kiesne, a Mezőkövesd pedig bent maradna. Igazán megérdemelnék, ha már elköltött a stadionjukra 400 milliót az állam. És még jut rá 220 millió a további csinosításra.

Az MLSZ a beadványukat első körben elutasította. A szövetségtől pénteken délután kaptak értesítést a fellebbezési lehetőségről, amire két napjuk lett volna válaszolni. De hétfőig senki nem nyitotta meg a levelet a klub alkalmazottai közül.

Tállai azt mondta: nem tud olyan fellebbezési módról, amelynél két nap alatt kéne válaszolni. De az európai szövetséghez nem fognak fordulni, további jogorvoslatot nem kérnek - mondta a Világgazdaságnak Tállai. Mert ha ezt megtennék, akkor azzal

az egész magyar labdarúgásnak ártanának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.