https://444.hu/assets/72481680.jpg

Kecskesereggel mentené meg egy milliárdos alapkezelő vezetője Detroit városát

ÁLLAT
2014 június 07., 07:20
comments 25

Az új Jarmusch-film, az Only Lovers Left Alive egyik fontos jelenete, amikor a kiélt, nihilista vámpírok kocsikáznak fel-alá a válság után teljesen kiürült, megnyomorodott Detroitban, és egyikük megjegyzi, hogy itt a víz, úgyis vissza fog ide térni az élet.

És tényleg, az utóbbi időben megindult valami mozgás a romváros körül. A válság kirobbantásában és elmélyítésében amúgy komoly szerepet játszó JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon nemrég jelezte, hogy százmillió dolláros befektetéssel szállnak be iparváros újraélesztésébe, most pedig egy hatmilliárd dolláros alappal rendelkező hedge fund menedzsere beszélt arról, hogy tervei vannak Detroittal.

photo_camera Kecskék (képünk csak illusztráció, nem Detroitban készült (Alexandra Beier / Getty Images))

Igaz, nem szokványosak. Az Universal Investments alapítója, Mark Spitznagel csütörtökön húsz kecskét vásárolt, azért, hogy azok szép lassan lelegeljék majd a túl nagyra nőtt füvet az üresen álló házak körül

Nyárra amúgy összesen hatvan kecskét tervez hadrendbe állítani, a célja pedig mindezzel az, hogy jobb életkörülményeket nyújtson annak a közösségnek, ami még a városban maradt. Spitznagel korábban is odavolt a kecskékért, sajtot is szokott előállítani.

Emellett a súlyos munkanélküliséggel megcsapott városban állásokat is fog teremteni a kecskékkel, a helyi fiatalok gondozhatják majd a borjukat, felnőttek közül pedig kecskepásztorok kerülhetnek ki. Van egy olyan terve is, hogy könnyen szállítható istállókat emel a kecskéknek, de lesz villanypásztor-rendszer is.

photo_camera A város, ahonnan eltűnt az élet (Getty Images/J.D. Pooley)

Mindenki jól fog járni, kivéve a kecskéket. A terv szerint ősszel helyi henteseknek fogja átadni őket, a húst pedig helyben fogják majd szétosztani.

A terv előtt egyetlen akadályként már csak a bürokrácia áll, mindezt el kell fogadtatnia a városvezetéssel is. A helyi törvények ugyanis tiltják, hogy önkormányzati területen kecskék grasszáljanak. Spitznagelnek amúgy komoly, milliódolláros ingatlanbefektetései vannak a városban, úgyhogy meglehetősen érdekelt abban, hogy visszatérjen az élet a sokkal szebb napokat is látott Detroitba. (via NewYork Times, fenti kép: Justin Sullivan /Getty Images)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.