Újra rajzolt a Kázmér és Huba rajzolója

Tbg
internetek
2014 június 07., 15:55
comments 29

A Garfield után a világ talán legnépszerűbb képregényrajzolója, Bill Watterson újra publikált. Ez azért nagy szám, mert az utolsó Kázmér és Huba (Calvin and Hobbes) 19 évvel ezelőtt, 1995 decemberében készült el.

Watterson raádásul olyan szinten kerülte a nyilvánosságot, hogy nagyon: mindössze egy fotó készült róla, és semmiféle megkeresésre nem reagált. A legenda szerint akkor sem vette fel a telefont, amikor Steven Spielberg kereste a megfilmesítési jogok miatt.

Most azonban teljesen váratlanul újra megjelentek a rajzai. Nem a Kázmér és Huba indult el újra, hanem vendégrajzolóként besegített Stephan Pastis Gyöngyöt a disznók elé (Pearls Before Swines) c. sorozatába.

Azt, hogyan sikerült Pastisnak rávennie a rejtőzködő zsenit a közös munkára, itt meséli el. A lényeg: bejárta egész Clevelandet, hogy rátaláljon Wattersonra, de ez nem járt sikerrel. Végül elkezdett vele levelezni, mire nagy megdöbbenesére válaszolt neki Watterson.

Amikor Pastis azt írta:

Bármit megteszek, amit mondasz, még a hajamat is felgyújtanám!

Watterson válaszlevelében megírta, mire gondolt: Pastis sorozatában megjelenik, mint egy másodikos kislány karaktere, aki folyamatosan gúnyt űz Pastis rajztudásából (Pastis képregényeiben ez visszatérő poén).

photo_camera A kisegér már Watterson műve

 

A profi rajzolót megalázó kislányt Libbynek nevezték el (Libby, Lib, visszafele "Bil" azaz Bill), ő a három kockás műfaj középső kockáját kapta meg. Pastis előtte pedig felépítette Libby karakterét.

Csak néhány ilyen közös rajz született, de a beavatott szemeknek azonnal feltűnt, hogy a középső kockát nem Pastis rajzolta.

A megállapodásuk az volt, hogy csak akkor írhatja meg Pastis az egész sztorit, amikor a három, közös munkában készült strip elkészül. Így is történt.

A három Watterson keze munkáját is dicsérő képregény itt nézhető meg: 1., 2., 3..

(via DD)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.