Ilyen lesz a következő generációs koton

Egészségügy
2014 június 09., 12:24
comments 49

"Kemény hirdogélből" készítenék a legújabb generációs óvszer a Wollongong Egyetem kutatói. Az anyag hasonló ahhoz amiből a kontaktlencséket készítik. Vékonyabb és kiszakíthatatlan lenne, legalább is ezt ígérik, és még egy nagyon jó tulajdonságot is magáénak tudhat majd az új fajta koton: lebomlana, így nem terhelné a környezetet sem.

Merevsége a bőrszövetéhez hasonló, ezért nagyobb élmény ígér használóinak. Dr. Robert Gorkin vezeti a kutatócsoportot, akik most azzal vannak elfoglalva, hogy az anyag megfelelő szakítószilárdságát megtalálja. Gorkin nagy reményekkel van az új óvszer iránt, szerinte ez forradalmat hozhat Afrikában és Délkelet-Ázsiában.

A kutatást a Bill & Melinda Gates Alapítvány pénzeli, ami a következő generációs óvszer feltalálójának 1 millió dollárt ad, bárki is legyen az. (TheVerge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.