Legyünk újra boldogok, Thaiföld!

külföld
2014 június 09., 08:53
comments 11

Dalt írt a thai kormány elleni puccs vezetője, a hadsereg főparancsnoka Prayut Chan-O-Cha. A tábornokot nem az érzelmes oldaláról ismerte eddig a thai lakosság, de most a "Legyünk újra boldogok, Thaiföld!" szám szövegírójaként változtathatja meg a róla kialakult képet. Íme a nóta:

Thaiföldön május 22-én buktatta meg a kormányt a hadsereg, azóta feloszlatták a parlamentet is. És az Éhezők Viadalának kézjelét is betiltották. A szigorú tábornok a dalokkal kíván enyhülést hozni az ellene tüntetők haragjában. A megnyugtató sorok közt hallhatóak a

vigyáz ránk és védelmet nyújt a szívünk

vagy

adj még egy kis időt.

A számot a Király Thai Katonazenekar játszotta föl és a hazafias dalt már 150 ezer néző látta. A zenekar vezetője elmondta, hogy a hadsereg vezetője hívta őt fel és küldte el a dalt, amit saját kézírásával jegyzett le.

THAILAND-POLITICS-PROTEST-MILITARY

A thai hadseregnek nem ez az első akciója, hogy megkedveljék őket. Az elmúlt hetekben már rendeztek élelmiszerosztást, és szabadtéri koncerteket is. (Now.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.