A veszteséges cégeknek kisebb lesz a reklámadó

parlament
2014 június 10., 18:26
comments 57

Mérséklődhet a reklámadó idei mértéke azoknál az érintett médiavállalkozásoknál, amik a társasági adóban vagy a személyi jövedelemadóban a korábbi években elhatárolt veszteséget halmoztak fel – egy erről szóló módosító indítványt fogadott el az esti ülésén az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.

Ez jó hír a reklámadó ellen tiltakozó, évek óta veszteséges TV2-nek, a nyereséges RTL Klubnak viszont nem.

A parlament holnap szavaz sürgős eljárásban a reklámadóról szóló törvényjavaslatról, ami adóval sújtaná a reklámokból származó árbevételt, és a saját reklámok költsége után is felszámítanák.

A törvényalkotási bizottság ma folytatta le az előterjesztés részletes vitáját, így kormánypárti támogatással, az ellenzéki képviselők elutasítása mellett fogadott el egy változtatást az eredeti előterjesztésen. Eszerint az idén kezdődő adóév adóalapját mérsékli a társasági adóban és a személyi jövedelemadóban a korábbi években elhatárolt veszteség 50 százaléka. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.