Okosabb vagy-e, mint egy kínai alsós?

TUDOMÁNY
2014 június 10., 05:26
comments 106

16, 06, 68, 88, x, 98. Helyettesítsd be a hiányzó számot. Ennyi volna a feladat, amit egy kínai egyetemi tanár osztott meg még június elején a kínaiak legnépszerűbb közösségi oldalán, a Weibón:

Mi az, amit egy általános iskolás másodpercek, egy gimnazista percek, egy egyetemista másfél óra alatt old meg, és ami egy diplomásnak az életben nem sikerül? Amikor feladtam a példát az osztályomban, és láttam, ahogy hány krónikus túlteljesítő tölt el vele fél napot, őszintén kuncugtam magamban.

Hogy milyen feladatról van szó? Hát erről:

what-parking-space-number-is-the-car-parked-in-english-translation

A kérdés, hogy hanyas számú parkolóhelyen áll az autó. Kapnak rá öt percet - a kommenteket addig ne nézzék meg, mert persze valaki rögtön rontócozott! A feladatot pillanatok alatt megoldó kárörvendők addig újraolvashatják a cikk elejét. (Via China Smack)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.