Senkinek nem rendelnek énekkönyvet, mert nem fér bele a keretbe

2014 június 10., kedd 11:21
108

Mivel az idén nagyon le kellett szűkíteni a megrendelhető tankönyvek körét pénzügyi megszorítás miatt, egyáltalán nem tudtunk rendelni énekkönyvet egyik évfolyamnak sem. Ezért kérjük, hogy amennyiben nem probléma ez Önöknek, ajánlják fel gyermekük énekkönyvét a követő évfolyam számára azok is, akiknek a leadás nem lenne kötelező.

Ezt kéri minden alsós gyerek családjától az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium ebben a levélben. Nem az iskola találja feleslegesnek az ének-zene oktatást, sőt, az az egyik kiemelt terület az intézményben. Egyszerűen nem fér bele az új tankönyvkvótába. Ami úgy van kitalálva, hogy az iskolát kezdő elsősöktől a gimnázium utolsó évében járókig 12 ezer forint egy tanuló kvótája. Ami már az alsósoknál sem igen fér bele, egyre feljebb pedig semennyire sem, gimnáziumban akár 20 ezer forint is lehet az egy főre jutó tankönyvcsomag. Ez az iskola pedig 12 évfolyamos.

Egyszerűen ezzel próbáltak sakkozni Újpesten. És nemcsak az ének-zene tankönyvet próbálják visszakérni, hanem a vizuális kultúrát és az erkölcstant is. Amit pedig így megspórolnak, abból a felsősöknek tudnak könyvet rendelni.

Ha az ön iskolájában is keresik a megoldást a tankönyvkvóta kisakkozására, számoljon be az unortodox megoldásokról a megirom@444.hu-n.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt