RTL Híradó: Nem most kezdtük a politikusok piszkálását

Az RTL Klub csütörtöki híradójában az egyik hír arról szólt, hogy bár az interneten sok helyen azt írják, hogy csak a reklámadó szerdai bevezetése óta vannak a kormány számára kellemetlen híreik, valójában mindig is készek voltak provokálni a politikusokat.

Ennek bizonyítására egy blokkba összevágtak néhány korábbi hírt, amelyekben kiakadt, sértett politikusok is megjelentek. Például azt, amikor Kósa Lajos (Fidesz) azt követelte az RTL riporterétől, hogy jó hírekről kérdezze; amikor Rogán Antal (Fidesz) lakásáról kiderült, hogy nagyobb mint a vagyonbevallása szerint lennie kéne; amikor Lázár Jánost (Fidesz) lézerblokkolója és a trafiktörvény miatt faggatták; vagy amikor Mészáros Lőrincet keresték, hogy mondja el, hogyan lett ilyen gazdag. Felidéztek MSZP-s és jobbikos politikusokat bosszantó riportokat is: Simon Gábor, Mesterházy Attila, Kovács Béla és Vona Gábor is szerepelt az RTL-re megsértődött politikusok tablóján.

A csütörtöki híradó szokás szerint balesetekkel és bűnügyekkel kezdődött, aztán jött anyag a magyar kormányt kritizáló finn művészről, hogy a rezsicsökkentés miatt veszélyben a szemétszállítás, és arról is, hogy a német CDU egyik szakértője szerint az EU elveivel ellentétes a magyar reklámadó. Ezek közé ékelődött a híradó önmagáról szóló híre.