Orbán: A reklámadó igazságos a magas profit miatt

politika
2014 június 13., 04:26
comments 213

Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában volt vendég.

SZJA-csökkentés

Ha a gazdasági növekedés 4-6 százalék lesz, akkor lesz SZJA-csökkentés 9 százalékra, mondta a miniszterelnök. Jelenleg 2-4 százalékos növekedési íven fut a gazdaság, így nem lehetetlen szerinte elérni a 4-6 százalékos vonalat sem.

photo_camera MTI Fotó: Soós Lajos

K-O-R-M-Á-N-Y-P-R-O-G-R-A-M

A riporteri kérdésre, ami a sokat hiányolt kormányprogramot firtatta, Orbán így felelt:

Hirtelen mellbe vágott az Ön kérdése, hogy ebből mi a legfontosabb.

Van a kormánynak programja, az amit 2010-ben is már megmutatott a Parlamentnek és a választóknak. Orbán szerint ebből a legfontosabb, hogy a teljes foglalkoztatást. Aki akar, az tudjon melózni, ha nem is azt, amit szeretne, de tudjon valamit. Marad közmunka, ígérte a miniszterelnök.

Szektoradók

A bank , az energia-, a telekom-, és a médiaszektor különadója marad.

Reklámadó

Orbán szerint valóban nem indokolt költségvetésileg a reklámadóból bejövő 9-10 milliárd forint,

de így igazságos a magas profit miatt.

(Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.