A kávézó, ahol van olyan ital, amit még nem mertem kirendelni

életmód
2014 június 17., 07:43
comments 36
photo_camera Szily László / Cink

Nyelvész Józsitól értesültünk róla, Szily Laci pedig a múlt héten már tesztelte is a szerkesztőségünk tőszomszédságában nyílt csodakávézót, a Barakót.

Ezt egy Fülöp-szigeteki bevándorló nyitotta, aki saját kávéját próbálja népszerűsíteni. Azt kell mondjam, hogy könnyű dolga lesz. A szokatlanul feketére pörkölt kávé kimondottan finom. És ami mégjobb, hogy tök érthető, rajzos ábrák magyarázzák el a kínálatot, így aztán még egy hülye is képes kitalálni, hogy mit kér.

Én például a Red Eye-ra neveztem be, ami:

  • 18 gramm kávéból készült brew, vagyis szűrt kávé;
  • feldobva egy pohár espressóval.

Puhány vagyok, a Dead Eye-ra - ami ugyanez, csak egy helyett három (3!!!) espressóval - nem mertem rápróbálni.

Pedig arról a szuperkedves és már kényszeresen módszeresen kávét főző tulajnak van egy remek története. Nemrég betért hozzá egy pár, és a férfi valószínűleg felvágásból berendelte a Dead Eye-t. Az eset egyik szemtanúja, Tallián Miklós szerint már ebből üvöltözésbe és csaknem tettlegességbe torkolló vita alakult ki közte és nője között, de amiről Tallián már lemaradt, az még viccesebb volt.

A tulaj elmondása szerint az elvörösödő fejjel a szívét markolászó férfi előbb letámadta, hogy túl sok koffein van a kávéban, aztán perrel fenyegett, mondván, hogy ő ügyvéd.

"Fuck you! Why did you order the strongest fucking coffee of the menu?" - hajtotta el saját bevallása szerint.

Szóval ha fáradtak, vagy csak már unják az egészet és igazán gyors halálra vágynak, keressék fel maguk is a Török utcai minikávézót. Mint már mondtam, a tulaj kényszeresen módszeres, úgyhogy egy Red Eye-ra számoljanak bő fél órát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt